Bagheera

EP IC S*Lovepoem’s Bagheera
SBI a21
Född: 2004-03-02
Far: Kumayama Sakuranbo, SBI a
Mor: Mobergas Fudgie Girl, SBI n21
Uppfödare: Anita Burman

.

Efter timmars surfande och mängder med mailförfrågningar till uppfödare i hela landet hade jag gett upp tanken på en egen blåtabbyhane. Men då kom mailet från Anita…

Och hur skulle jag kunna motstå denna bild av en knappt fyra veckor gammal Bagheera? Jag blev kär direkt.

Bagheera stormade in i våra liv en helt vanlig tisdag och allt förändrades. Planen var att Bagheera skulle få bekanta sig med omgivningen först, innan han utsattes för de stora katterna. Så blev det inte. När jag satte ner transportburen kom Felinia och Mazarin rusande för att se vad matte hade med sig. Bagheera tyckte det var jätteroligt och vispade runt med tassen genom burdörren i förhoppning om att nå de som var utanför. Så jag släppte ihop dem direkt. Felinia och Mazarin hade läget klart för sig. Detta var en kattunge. Kattungar ska slickas och pysslas om och tackar för omsorgen genom att bita en i svansen. Felinia blev lätt förvirrad eftersom det i hennes roll även ingår tuttning. Men är det en unge så är det. Hon började kurra sitt bäbiskurr, hoppade in i kattungelådan och lade sig med magen upp. Baggis var inte sen att börja snutta.

Flora fattade ingenting. Vilken läskig typ som kom rusande och snodde minstingplatsen från henne! Hon flydde raskt in under badkaret och satt där i två dygn. Hon förhöll sig skeptisk ett par dagar till men sedan fann de varann och busar för fullt. Lustigt nog så var lilla Flora vuxen när hon kom fram från badkaret. Nu syntes det tydligt att hon faktiskt är större än mamma och alls ingen liten bäbis längre.

Bagheera blev pappa till 15 vackra barn med sju olika honor under sin tid som fertil. En son, Goman, bor kvar här hemma. Baggis har gett sitt härliga temperament i arv till alla sina avkommor.

Baggis sover söttBagheera är en extremt trevlig prick som är nöjd och glad med livet. Han äter allt men har viss förkärlek för människomat. Till skillnad från mina andra katter får man gärna bära runt på Baggis. Han hänger med på allt i bästa Ragdoll-stil och vet hur man slappnar av fullständigt.

Vilken himla tur att du skickade det där mailet, Anita!