Varm mjölk och fryst gurka

Min förra frys var klen och sjuklig redan från start. Han hade någon sorts hicka i kompressorn, så temperaturen steg och maten tinade. När reparatören kom var det förstås kallt och fint där så skulle vara och jag fick stå där och skämmas.

För en månad sedan var det dags för vaktavlösning i köket. Frysen hade gett upp totalt och kylen byttes på samma gång. Nya skåp införskaffades av ett märke som är så energisnålt att mätaren stannar. För första gången på många år har jag nu en frys som funkar finfint. Kylskåpet däremot….

Där är det för varmt. Även på full effekt var mjölken halvljummen. Reparatören kom och skruvade och jag kunde dra ner till halv effekt. Mjölken var kall nu. Men svalen var ännu kallare. Fryst gurka är ingen hit.

Reparatören kom och skruvade ännu mer. Nu är mjölken ljummen igen men svalen är fortfarande kall. Kylen får således besök varje vecka av sin personliga reparatör. Nog kan man misstänka ett djupare förhållande dem emellan än vad som är riktigt sunt. Jag har fört fram önskemål om att byta ut eländet, men jag misstänker att det blir mer skruvande innan det är dags.

Jag är själv imponerad över mitt tålamod när det gäller kylskåpet. Bilens trasiga förardörr är det värre med, men det beror på att verkstadspersonalen så uppenbart nonchalerar mig. Det borde inte ta en månad att få hem ett dörrlås till en Opel Vectra, inte ens om det liftade hit på egen hand ifrån Tyskland! Mest fascinerande är verkstadens marknadsföring:

MasterFit är lösningen för Dig som vill kunna köra in bilen på verkstaden och få den servad eller reparerad direkt. Vi gör arbetet medan Du väntar.

Men det är klart… det står inget om var man ska vänta eller hur länge.

publicerad i Plaza Kvinna nr 3, 2003