Isadora

Isadora

IC S*AnnMalou’s Isadora
SBI n21
Född: 2007-02-17
Far: EC S*Lazaritza’s Urax, SBI n21
Mor: EC S*AnnMalou’s Anastasia, SBI n
Blodgrupp A, FIV/FeLV-negativ 30/4 2008
Uppfödare: Marie-Louise Svärdman & Anneli Svärdman Lindmark

.

Min bruntabbyprinsessa. Det var nog meningen att Isadora skulle bli min. Varför skulle jag annars bestämma mig för att åka ända till Stockholm ”bara” för att gå på Birmasällskapets årsmöte när jag aldrig gjort det förut? Och varför skulle jag berätta just för Anneli Svärdman att jag var ute efter en bruntabbyhona när hon precis hade fått en kull med såna? Isadora är en riktig pudding som flyttade hem till oss strax efter att hon blivit 12 veckor. Det gick inte helt smärtfritt – hon var en hejare på att fräsa den lilla damen.

Husets katter visade stort tålamod med den lilla argbiggan, men det tog nästan två veckor innan Isadora själv helt accepterade att hon är en i familjen. Goman agerade lekfarbror redan från början så han blev Isas första kompis. De små äckliga kattungarna som redan bodde här var det värre med. För att inte tala om deras mamma. Huvva, vad lilla Isa måste fräsa för att sätta sig i respekt.

Men allt det där är glömt och förlåtet sen länge. Isa är en suverän mamma som har fått tre fina kullar. Under våren ska Isa få träffa en chokladpojke vars mamma Smulan (Tjejringens Muffin) kommer härifrån. Min förhoppning är att det ska bli en riktigt fin tjej som kan stanna kvar här.

Isadora var med i Västerås Kattklubbs almanacka 2008. Bilden tagen av fenomenala Lena Lindström.