Medora i VLT igen

VLT körde en uppföljning om Medora idag. Och, precis som tidigare, kommer bittra kommentarer om att kattägare är egoister osv.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1745384-forsvunnen-kisse-hemma-igen

Polisen ringde mig igår på grund av att någon hade hittat en lösspringande raskatt. Katten fick tillbringa natten hos Djurskyddet Västerås, Huskatten. Hans chipnummer kontrollerades idag och han fanns registrerad hos Sverak, inte hos SKK. Ägaren hade inte tillåtit att kontaktuppgifter visades och Sverak har semestertider så Marita på Huskatten ringde mig och undrade om jag hade några kontakter på Sverak som kunde hjälpa till.

Jag fick kattens chipnummer, sökte upp honom i Sveras ID-register, hittade uppfödarens hemsida, ringde upp dem men fick inget svar. Jag lämnade meddelande och uppfödaren ringde upp mig, hon ringde upp ägaren som sedan ringde upp mig. Jag ringde Marita på Huskatten och lämnade ägarens telefonnummer och nu är han lyckligt och väl hemma igen.

Det är roligt när det går undan. 39 minuter efter att Marita ringde mig fick hon ägarens telefonnummer.

Tyvärr går den lilla cornish rexpojken ute. Han brukar hålla sig på tomten men i går kväll försvann han av okänd anledning. Det var lätt att fånga katten eftersom han är en social och vänlig krabat. Tyvärr innebär det också att han lever farligare ute än vad min rädda Medora gjorde. Nu hade han tur som träffade på snälla människor. Nästa gång kanske han har otur och då kommer han inte hel hem.

Comments are closed.