Medora är hemma igen!

Medoras Facebookgrupp heter nu Medora är hemma.

Medora är hemma igen

Medora låg i en trappuppgång på Jakobsbergsgatan och en klok kvinna insåg genast att det inte var en ”vanlig” huskatt. Mor och bror kom till undsättning och Medora lockades stillsamt in i en transportbur med hjälp av mat. Man ringde till polisen som sa sig ha massor med anmälningar på försvunna katter men de kunde inte se några telefonnummer.

Så trots att Medora beskrevs som en raskatt, trots att hennes försvinnande uppmärksammades på en helsida i VLT i veckan och trots att jag ringt polisen i Västerås vid två tillfällen så fanns inte tillräckligt intresse(?) för att ens försöka hitta ägaren.

Nåväl, det bestämdes att katten skulle tas hem till mamma Ingalill så skulle polisen kontaktas på måndag igen. Av en lycklig slump blev det Arken Zoo på Erikslund som kattmat skulle inhandlas i. Igår(!) var Claudia och jag just på Arken Zoo och satte upp en lapp om Medora på anslagstavlan. Jag pratade också med Daniela om försvinnandet och bad henne sätta upp en lapp i kassan också. Lyckan fortsatte le i och med att det var just för Daniela som Ingalill i dag berättade att hon hittat en raskatt. Daniela visade lappen på Medora och frågade om det var hon. Det var det!

Tio minuter senare hämtade jag Medora i butiken! Hon är mager som en skrika och pratade oavbrutet. Två fästingar hade plockats bort på henne men i övrigt ser hon inte ut att ha tagit någon skada av sin långa flykt.

Nu ligger Medora och hennes mamma Indiana sover i lugn och ro i en favoritpuff bredvid mig i soffan. Hon har druckit vatten ett par gånger och knaprat i sig torrfoder, några bitar i åt gången precis som hon brukar göra. Medoras framben är utsträckta och vilar på mitt ben, så att hon märker direkt om jag går härifrån. Och jag har ett brett leende på läpparna som inte vill försvinna.

Tusen tack för all hjälp och allt stöd! Det har varit en minst sagt orolig tid som jag hoppas att jag slipper uppleva igen.

Comments are closed.