Telefånen

Min hemtelefon håller på och lägger av. Det första som dog var displayen. Delvis. Jag kan se några streck och till en början kunde jag gissa mig till vem som ringde om jag höll telefonen i en viss vinkel.

Det stadiet är passerat för länge sedan. Nu ser jag bara om displayen lyser eller inte. Lyser den så KAN det betyda att någon ringer fast ingen signal hörs. Ibland ringer en signal och sen blir det tyst. Och rätt som det är så ringer den precis som den ska, med personaliserad melodi och allt.

Det här har fått mig att använda mobilen allt mer. Jag vet att det är många som helt tar bort sitt fasta abonnemang men jag är inte reda att göra det än. Jag tycker om riktnummer. Jag gillar att veta, om inte vem som ringer, så i alla fall var ungefär i landet personen bor.

Gigaset SL910Det här påfundet med att ta med sig sitt riktnummer till en annan plats i landet tycker jag inte om alls. Det kan man nämligen göra med bredbandstelefoni. Men bor man i Gävle så ska man inte ha 021 i riktnummer.

Min förhoppning med detta inlägg är att jag ska få testa Gigaset SL910. Det är världens första hemtelefon med pekskärm. Och jag förutsätter att både display och ringsignal fungerar som förväntat.

Comments are closed.