Monthly Archives: november 2011

Telefånen

Min hemtelefon håller på och lägger av. Det första som dog var displayen. Delvis. Jag kan se några streck och till en början kunde jag gissa mig till vem som ringde om jag höll telefonen i en viss vinkel.

Det stadiet är passerat för länge sedan. Nu ser jag bara om displayen lyser eller inte. Lyser den så KAN det betyda att någon ringer fast ingen signal hörs. Ibland ringer en signal och sen blir det tyst. Och rätt som det är så ringer den precis som den ska, med personaliserad melodi och allt.

Det här har fått mig att använda mobilen allt mer. Jag vet att det är många som helt tar bort sitt fasta abonnemang men jag är inte reda att göra det än. Jag tycker om riktnummer. Jag gillar att veta, om inte vem som ringer, så i alla fall var ungefär i landet personen bor.

Gigaset SL910Det här påfundet med att ta med sig sitt riktnummer till en annan plats i landet tycker jag inte om alls. Det kan man nämligen göra med bredbandstelefoni. Men bor man i Gävle så ska man inte ha 021 i riktnummer.

Min förhoppning med detta inlägg är att jag ska få testa Gigaset SL910. Det är världens första hemtelefon med pekskärm. Och jag förutsätter att både display och ringsignal fungerar som förväntat.

Städmupp…

Förlåt, städmopp menar jag ju. Alla som känner mig vet att jag är galen i maskiner och städpryttlar. Maskiner som städar är förstås det mest ultimata. Jag är fast övertygad om att en ny mopp eller Cillit Bang Active Foam kommer att göra städningen rolig.

Självklart har jag en Kirby-dammsugare. En sån där lyxdammsugare som såldes vid dörren med tveksamma metoder. ”Nej då, jag säljer inga dammsugare. Jag ska bara demonstrera ett helt nytt städsystem.”

Med extralång sladd, växel och strålkastare måste ju dammsugningen bli en ren fröjd. Och dammsugaren är bra. Riktigt bra! Men den väger bly, är extremt svårmanövrerad och är snudd på livsfarlig att transportera upp och nerför trappen. Kirbyn låter dessutom som ett mindre jetplan så katterna försvinner som avlöningar så fort jag bara rör vid sladden.

Nu har Vileda äntligen gjort en mopp som innehåller skurmedel. Diskborsten med diskmedel i har jag redan, så det är klart att jag vill ha moppen också.

Via Smartson kan du också få testa en mopp. Läs mer här >>