Category Archives: Gratis är gott

Telefånen

Min hemtelefon håller på och lägger av. Det första som dog var displayen. Delvis. Jag kan se några streck och till en början kunde jag gissa mig till vem som ringde om jag höll telefonen i en viss vinkel.

Det stadiet är passerat för länge sedan. Nu ser jag bara om displayen lyser eller inte. Lyser den så KAN det betyda att någon ringer fast ingen signal hörs. Ibland ringer en signal och sen blir det tyst. Och rätt som det är så ringer den precis som den ska, med personaliserad melodi och allt.

Det här har fått mig att använda mobilen allt mer. Jag vet att det är många som helt tar bort sitt fasta abonnemang men jag är inte reda att göra det än. Jag tycker om riktnummer. Jag gillar att veta, om inte vem som ringer, så i alla fall var ungefär i landet personen bor.

Gigaset SL910Det här påfundet med att ta med sig sitt riktnummer till en annan plats i landet tycker jag inte om alls. Det kan man nämligen göra med bredbandstelefoni. Men bor man i Gävle så ska man inte ha 021 i riktnummer.

Min förhoppning med detta inlägg är att jag ska få testa Gigaset SL910. Det är världens första hemtelefon med pekskärm. Och jag förutsätter att både display och ringsignal fungerar som förväntat.

Gratis är gott

Precis som de flesta så tycker jag om att få grejer gratis. Men jag vill inte ha precis vad som helst. Visserligen finns på min gåvolista en gratis cigarrsnoppare som jag definitivt inte har någon användning av, men det är ett undantag. Den beställde jag mest för att se om jag verkligen skulle få den. Och det fick jag.

Smartson Testpilot har ofta nya erbjudanden om att testa olika saker. För det mesta är det saker som jag verkligen vill ha. Just nu erbjuds bland annat provsmakning av två stycken 200 grams chokladkakor av märket Fazer.
.

.
.

Du som vill leva lite nyttigare kan istället välja att provsmaka Findus Green Deli
.

.